PhotoFast stopt vier microSD-kaarten in CF-kaart

Julian 1808 0
PhotoFast komt met een CompactFlash-adapter, waarin je vier microSD(HC)-kaarten kunt combineren in een raid-opstelling. Hierdoor worden snelheden tot 80MB/s en opslagcapaciteit tot 128GB mogelijk, voor een relatief laag bedrag.

De PhotoFast CR-7200 is een CompactFlash-adapter met plaats voor vier microSD(HC)­kaarten. De adapter combineert de kaartjes in een raid-opstelling, waardoor hoge snelheden binnen handbereik komen. Volgens de Taiwanese fabrikant is het met de CR-7200 mogelijk een leesnelheid van 80MB/s en schrijfsnelheid van 40MB/s te behalen.

Opslagcapaciteit

De grootte van de geheugenkaart bepaal je zelf. De CR-7200 kan gevuld worden met microSD(HC)-kaarten van maximaal 32GB per stuk. Deze verschijnen binnenkort op de markt. Momenteel is een capaciteit van 64GB mogelijk, door vier 16GB kaartjes te combineren. De adapter kan gebruikt worden in alle digitale camera’s en kaartlezers die ondersteuning bieden voor CompactFlash Type II.

Beschikbaarheid

Wat de PhotoFast CR-7200 gaat kosten, is nog niet bekend. Maar volgens de fabrikant is de combinatie van de adapter met microSD-kaarten goedkoper dan een 64GB CF-kaart met vergelijkbare snelheden. Of de Photofast CR-7200 een weg gaat vinden naar de Nederlandse (web)winkels is nog niet bekend. Wel is op de website van de Duitse importeur te vinden dat de adapter vanaf eind maart bij onze Oosterburen leverbaar is.