PhotoEspana festival van start

Redactie 940 0
Het PhotoEspana festival is geopend met de thema's 'Portret en Communicatie'. Toch al van plan om deze zomer naar het zuiden te trekken? Tot 24 juli kun je het festival bezoeken op de hoofdlocatie Madrid en in Lissabon, Cuenca, Alcala en Henares.

Het festival (PHE11) bundelt 66 tentoonstellingen, waarvan 21 in de Official Selection en 31 in het zogenoemde Festival Off. Het merendeel van het werk kun je zien in Madrid. Daar worden ook meer dan zestig activiteiten georganiseerd, waaronder workshops, lezingen, debatten en portfolio reviews. Een zomer vol fotografische evenementen dus.

Oogcontact

Hoofdconservator Gerardo Mosquera koos ervoor om het werk van 31 kunstenaars tentoon te stellen, waarin de thema's portret en oogcontact een grote rol spelen. Kunstenaars die meewerken aan deze beeldenreeks zijn Hans-Peter Feldman, Shilpa Gupta, Jorge Ribalta, Cindy Sherman, Montero Collado en Thomas Ruff. Ron Galella toont bovendien meer dan honderd van zijn soms controversiële werken.


Foto © Cindy Sherman

PHE Ontdekkingen

Tijdens PhotoEspana vindt ook 'Descubrimientos PHE ('PHE Ontdekkingen') plaats, een jaarlijkse wedstrijd voor opkomende fotografen. Dit jaar zijn er dertienhonderd werken opgenomen. De zeventig overgebleven finalisten zullen hun werk aan een van de 23 aanwezige professionals tonen gedurende het festival.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie