PhotoAcute Studio belooft ruisvrije HDR foto's

Redactie 895 0
Het vergroten van het dynamische bereik door foto's met verschillende belichtingen te combineren is een bekend fenomeen. De makers van PhotoAcute zien ruimte voor verbetering.

Zijn de foto's eenmaal gecombineerd tot een hdr-bestand dan volgt de volgende stap; het 'tonemappen'. Volgens de makers van PhotoAcute Studio levert dit vaak onnodig veel ruis op. De fabrikant zegt een speciale methode ontwikkeld te hebben om het dynamische bereik te vergroten en tegelijkertijd ruis te verwijderen uit donkere partijen van het beeld.

Met een algoritme worden alle pixels geanaliseerd, onderbelichte pixels zullen nooit gebruikt worden als een beter belichte pixel beschikbaar is. Volgens de softwarebouwer zijn de resultaten vrijwel ruisloos. Zonder verlies van detail of textuur, een kwaal die normaal snel optreed bij ruisreductie.

PhotoAcute Studio werkt volgens het RAW-in-RAW-out principe; Resultaten worden opgeslagen in Adobe's dng-formaat, waardoor je ze ook na HDR conversie weer kan openen in je gebruikelijke raw-converter om bewerkingen toe te passen. Naast het uitbreiden van het dynamische bereik (HDR) is PhotoAcute Studio ook geschikt voor het opschalen van foto's, het samenvoegen van verschillende foto's om de scherptediepte te vergroten (stacking) en het verwijderen van chromatische aberraties. Verschillende beeldformaten worden ondersteund, waaronder RAW, DNG en TIFF.

PhotoAcute Studio is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. Een probeerversie is gratis te downloaden, de meest uitgebreide versie met raw-ondersteuning is te koop voor 119 dollar.

www.photoacute.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie