Photo Academy Award - Final Selection 2009

Redactie 1095 0
The Photo Academy Award 2009 brak met 175 deelnemers en 2113 ingezonden foto’s alle records. De bijbehorende tentoonstelling met de genomineerde en winnende foto's houdt als laatste halt in Designcenter De Winkelhaak te Antwerpen.

In 2009 toonde het FoMU al hun winnaar van de Photo Academy Award 2009; Xiao Xiao Xu en genomineerden zoals Bieke Depoorter, vanaf 26 maart toont De Winkelhaak een finale selectie van de prints uit de reizende expo van alle genomineerde deelnemers. Een eigenzinnig verhaal doorheen het landschap van afstuderende jonge honden.

Sinds 2003 organiseert de Nederlandse Fotoacademie The Photo Academy Award, een internationale fotocompetitie voor laatstejaars studenten en maximaal één jaar afgestudeerde fotografen van alle Nederlandse en Vlaamse academies. De prijzen van The Photo Academy Award bestaan uit exposities, opdrachten en publicaties en bieden de jonge fotografen een grote sprong voorwaarts in hun carrière. Robin de Puy, oud student aan de Fotoacademie Rotterdam mocht dit jaar de overallprijs van €5000,- in ontvangst nemen. Eervolle vermeldingen waren er voor Helena van den Enden, Fotoacademie (2e plaats overall) en Pim Leenen, HKU (3e plaats overall).

Randprogramma

In het kader van de Photo Academy Award organseert Tentoo, ook bekend als Payroll Services, gratis infosessie en infogesprekken op 15 april 2010 tussen 16 en 18 uur. Tentoo Payroll Services biedt oplossingen aan freelancers en opdrachtgevers voor opdrachten van korte duur.

Foto © Pim Leenen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie