Photo Academy Award 2010 beloont beste fotoboek

Redactie 805 0
Bij de Photo Academy Award 2010 zal, naast de gebruikelijke categorien als GUP, ELLE, Volkskrant Magazine, Duval Guillaume, FRAME, etc. nu ook een speciale categorie worden ingeruimd voor het beste fotoboek.

Een onafhankelijke jury van professionele beeldbeoordelaars en uitgevers zal de komende editie de ingezonden fotoboeken kritisch beoordelen op vormgeving en kwaliteit.
 
Bij de succesvolle wedstrijd van vorig jaar, met een recordaantal deelnemers en ingezonden fotos, was al een sterke stijging op te merken in het aantal ingezonden fotoboeken. Er is een duidelijke trend te signaleren in de presentatie van fotowerk; studenten laten hun beelden steeds vaker middels een fotoboek zien. Al sinds 2001 zien we bij de eindexamens van de Fotoacademie met regelmaat projecten in de vorm van fotoboeken getoond worden. De laatste jaren is het eerder regel dan uitzondering dat een student met een fotoboek aan het examen deelneemt.

Prijsuitreiking en expositie 2010

Na het grote succes van 2009 zal de prijsuitreiking van 2010 wederom plaatsvinden in het FotoMuseum in Den Haag, waar tevens de bijbehorende tentoonstelling met werk van winnaars en genomineerden te zien is. De expositie zal daarna rondreizen door Nederland en België. 

Photo Academy Award

De Photo Academy Award is de fotowedstrijd voor alle laatstejaars en net-afgestudeerde studenten van alle fotografieopleidingen in Nederland en België en wordt sinds 2003 georganiseerd door de Fotoacademie. Van de 2009-editie is een Special Edition van DIGIFOTO Pro verschenen met daarin het werk van de genomineerde fotografen en het commentaar van de jury. Deze kun je nabestellen via onze bestelservice.

UPDATE:
Vanaf het tweede kwartaal van 2010 kun je je fotoboek inzenden voor deelname. Details hierover volgen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie