Photo Academy Award 2009: Get Published

Julian 491 0
Nieuwe kansen voor aanstormend fotografietalent: als laatstejaars of vorig jaar afgestudeerde student van een fotografie-opleiding op HBO-niveau in Nederland of Vlaanderen, kun je weer inzenden voor de Photo Academy Award.

De kracht van de wedstrijd, een initiatief van de Fotoacademie, is dat de winnaars van de diverse categorieën meteen een start maken in hun carrière want de prijzen bestaan uit opdrachten van reclamebureaus, plaatsingen en opdrachten van kranten en tijdschriften en exposities in galeries en fotomusea. Publicaties kunnen onder andere gewonnen worden in: FotoMuseum Antwerpen, ELLE, FRAME magazine, Galerie De Melkweg, Volkskrant Magazine, dagblad De Standaard, reclamebureaus Let's be frank en Duval Guillaume. De overall winnaar van de Photo Academy Award 2009 krijgt bovendien een bedrag van 5000 euro.

Van alle genomineerde foto's worden topkwaliteit prints vervaardigd welke professioneel gepresenteerd worden. Deze panelen worden, nadat alle exposities voorbij zijn, eigendom van de fotografen. De prijsuitreiking en expositie is begin september in het FotoMuseum in Den Haag. Verder zal de expositie onder andere te zien zijn in Amsterdam, Antwerpen, Groningen en Rotterdam. Je bent niet gebonden aan een thema; je kunt meedoen met je beste werk, naar eigen voorkeur. In de afgelopen jaren is de Award gewonnen door talenten als: Rob Hornstra, Ivo van der Bent, Sofie Knijff, Marrigje de Maar en Sofie van Dam.

De uiterste inleverdatum is maandag 29 juni.

photoacademyaward.com