Phase One komt met Schneider Kreuznach 2x Teleconverter

Julian 1514 3
Lange brandpunten zijn niet bepaald het terrein van de digitale middenformaatcamera's. De Schneider Kreuznach 240mm f/4.5 is het 'langste' objectief voor de camera's van Phase One. Nu is er een 2x teleconverter die het bereik verdubbelt.

De 2x teleconverter is een resultaat van de samenwerking tussen Schneider Kreuznach, Mamiya Leaf en Phase One, aldus het persbericht (pdf). Je kunt de teleconverter alleen gebruiken op de 240mm en 150mm met leaf shutter van Schneider Kreuznach en de Mamiya/Phase One 150mm AF.

Volgens Espen Beck, senior product manager van Phase One, kreeg de fabrikant veel verzoeken voor een teleconverter van fotografen. 'Ondanks dat deze oplossing betekent dat je op handmatige focus moet vertrouwen, geven velen de voorkeur aan de teleconverter gezien het gewicht en de prijs lager is dan een lang tele-objectief', aldus Beck.

Goedkoop is de 2x teleconverter echter niet. Je mag 1490 euro (excl. btw) aftikken als je de extender toe wil voegen aan je collectie. De Schneider Kreuznach 2x teleconverter is per direct verkrijgbaar.

Schneider 2x TC

afbeelding van Eric Flasdorp

Warrig verhaal. Velen geven de voorkeur aan de TC t.o.v. een lang tele-objectief, maar tegelijk wordt verteld dat de TC alleen op die lange tele-objectieven werkt.

afbeelding van jesse kraal

Je interpreteert denk ik verkeerd. Na overleg met de klanten is besloten dat er meer draagvlak is voor een teleconverter dan voor een langer tele-objectief. Dus is er een teleconverter ontwikkeld in plaats van bijvoorbeeld een 300, 400 of 500mm objectief. Dat teleconverters alleen met langere objectieven werken is eigenlijk al tijd al zo geweest.

afbeelding van Eric Flasdorp

Ah, het ligt aan mij. Vandaar dat de tekst toch nog even is aangepast.