Zwart-wit in extreem detail

Phase One komt met 100MP zwart-wit achterwand van bijna $50.000

Redactie DIGIFO... 946 1
Phase One heeft de IQ3 100MP Achromatische digitale achterwand geïntroduceerd. De sensor van deze achterwand beschikt niet over een Bayer-filter waardoor deze geen kleurinformatie opslaat. Volgens Phase One levert deze IQ3 daardoor tijdloze foto's met fenomenale helderheid en details.

Doordat de sensor van de IQ3 100MP Achromatische digitale achterwand geen bayer-filter heeft wordt er geen kleurinformatie opgeslagen en ligt bij elke pixel de focus op het vastleggen van de kleinste details. Door het ontbreken van de bayer-filter is ook de camera ook lichtgevoeliger geworden. Het is nu mogelijk om foto's te maken met maximaal 51.200 iso. Ook ontbreekt in deze achterwand de infraroodfilter, waardoor ook licht wordt opgeslagen dat niet zichtbaar is voor het blote oog.Lees ook: Phase One 100MP camera beschikbaar – De XF 100MP

Phase One

Phase One is een bijzonder cameramerk dat zich alleen richt op digitale middenformaatcamera's die de kleinste details haarscherp in beeld kunnen brengen. De camera's kosten een flinke duit, maar de kwaliteit van de foto's die ze kunnen leveren blijft exceptioneel en is voor de echte professional die foto's op zeer groot formaat af moet kunnen drukken een goede investering.

De IQ3 100MP Achromatische digitale achterwand moet één dezer dagen beschikbaar zijn voor een adviesprijs van $49,990 dollar. De adviesprijs in Euro's is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Phase One of importeur Eyes On Media.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Henri

Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dit met een dergelijk prijskaartje voor uitsluitend z/w een 'bestseller' gaat worden....