Phase One firmware update

Phase One introduceert elektronische shutter voor de IQ3

Fabienne Keijzer 1668 0
En dat is een wereldprimeur. Phase One is namelijk de eerste die een volledig elektronische shutter gebruikt voor een mediumformaat camera. Phase One heeft net de XF Feature Update #3 gereleased, een firmware update van grote waarde.

Elektronische shutter

De grootste update is natuurlijke de elektronische shutter voor de back van de Phase One IQ3. Deze maakt het mogelijk om exposures te maken van 1/4000s tot een uur. De elektronische shutter maakt het ook mogelijk om 100 megapixel digitale mediumformaat afbeeldingen te schieten zonder ook maar één bewegend onderdeel. Zelfs met de mirror-up functie in de XF body was dit niet geheel mogelijk.

Phase One V-grip 

Er is nog meer nieuws. De TTL integratie en in-camera Air Remote functies zijn vooral interessant voor Profoto-gebruikers. Zo kun je de flitsinstellingen vanuit de camera beheren en visualiseert de nieuwe flitsanalyse de flitsduur- en output zodat je de perfecte foto kunt maken. Ook introduceert Phase One een nieuwe V-grip voor het XF systeem. Deze zorgt voor een optimale ergonomie en maakt de camera nog gemakkelijker in gebruik.

Lau Nørgaard, de Research and Development Vice President van Phase One, vertelt je alles over de nieuwe firmware update in deze video.

De Feature Update #3 is nu te downloaden via deze link

Lees ook: Nieuwe 100MP back van Phase One (photokina) 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne