Phase One introduceert Capture One 6

Redactie 1131 0
Een half jaar geleden bracht Phase One nog versie 5.1.2 van Capture One op de markt, maar deze is nu al voorbijgestreefd door nummer zes. De nieuwe, geüpdate versie ondersteunt nu meer dan 170 verschillende digitale camera's.

De nieuwe Capture One 6 is verkrijgbaar is twee versies: Capture One Pro 6 en Capture One Express 6. Eén van de nieuwe opties in de Pro-versie is de mogelijkheid om delen van een foto op non-destructieve wijze te bewerken. Ook bevat versie 6 een zwart-wit converter waarmee je verschillende effecten kan toepassen terwijl je de foto omzet. Volgens Phase One kun je met de software ook ruis verwijderen of verminderen zonder dat de foto aangetast wordt. Tot slot brengt de update ook uitgebreidere print-opties met zich mee.


Capture One

De basisversie van Capture One Pro heet voortaan Express en deelt nog steeds veel mogelijkheden met zijn uitgebreidere broer. Zo zijn volgens de fabrikant alle basis-opties beschikbaar en zijn de aanvullende opties toereikend voor de meeste bewerkingen. Een deel van de verbeteringen in beide versies van het bewerkingsprogramma komt voort uit het feit dat de Deense softwaremaker een half jaar geleden Microsoft's Expression Media overnam. Voor de Pro-versie moet 299 euro neergeteld worden, de Express-versie gaat voor 99 euro over de toonbank. Updates kosten van 49 euro als je een eerdere versie heb, tot 229 euro als je wilt overstappen Express naar Pro. Van beide is op de site van Phase One ook een demo-versie voor dertig dagen te downloaden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie