Phase One geeft 90 procent terug bij inruil achterwand

Redactie 1083 0
Terwijl Phase One een 'investeringsbescherming' voor haar klanten introduceert, is de fabrikant ook druk bezig met het ontwikkelen van een 'gloednieuw cameradesign', aldus CEO Henrik Håkonsson in een interview met BJP.

Phase One kondigde de lancering van haar 'investeringsbescherming' voor klanten aan om fotografen te overtuigen dat ze investeren in een open en stabiel systeem als ze Phase One-producten kopen. “We hebben zeer veel vertrouwen in onze technologie”, aldus CEO Henrik Håkonsson in een interview met BJP.

Geld terug

Het plan van Phase One komt er op neer dat iedereen die een nieuwe digitale achterwand van Phase One koopt, negentig procent van het aankoopbedrag terugkrijgt als ze binnen de daaropvolgende achttien maanden wederom een nieuw uitgebrachte achterwand aanschaffen. "We willen onze klanten graag vertellen wat onze plannen zijn, gezien de vele roddels die met name online opdoemen. Daarbij willen we andere fabrikanten van middenformaatcamera's aansporen hetzelfde te doen. Middenformaat is een grote investering."

Inruilprogramma

Het inruilprogramma geldt naast achterwanden ook voor body's, objectieven en software, maar hiervoor gelden andere percentages. “Als wij bijvoorbeeld een DF2 uitbrengen en jij komt je 'oude' DF-camera inruilen, dan krijg je daar vijftig procent van de aanschafwaarde van terug. Koop je een objectief en ruil je die binnen achttien maanden in voor een pas geïntroduceerd model, dan krijg je eveneens vijftig procent van je geld terug.” De slogan die Phase One hiervoor gebruikt is 'als je twijfelt, koop Phase One, want wij zullen je aankoop altijd belonen', zo meldde Håkonsson. Saillant detail: Hasselblad hanteerde hetzelfde systeem, maar blies dat eind 2008 af om de prijzen in het algemeen te kunnen verlagen. 

Nieuw cameradesign

Het nieuws komt tegelijkertijd met de melding van Håkonsson dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw design voor hun DF-camerasystemen. Dit bericht volgt snel op de introductie van de  Aptus-II 12 achterwand met 80-megapixelsensor van Leaf, een dochter van Phase One. “Hoewel het oorspronkelijk ons idee was, heeft Phase One nu andere ideeën, maar daarover later meer.”


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie