Petitie voor Sigma micro four thirds-camera

Julian 1293 1
Sigma was een van de eerste fabrikanten die een compacte camera's met grote sensor op de markt bracht: de DP-serie. Inmiddels zijn we aan de derde generatie DP-camera's toe, nog altijd hebben deze een vast objectief. Met een petitie wil een fan Sigma zover krijgen om een micro four thirds-camera te maken.

Nathan Cowlishaw heeft een petitie opgezet op Change.org met het vriendelijke verzoek aan Sigma om een camera te maken met verwisselbare objectieven en micro four thirds-vatting. Uiteraard verwacht de oprichter van de petitie ook een Foveon-sensor, deze sensor die uit meerdere lagen bestaat zorgt immers voor unieke beelden.

Sigma kwam in 2006 met de eerste DP-camera, in een tijdperk dat compacte camera's met grote sensor nog op een hand te tellen waren. Later volgde de DP Merill-serie, wederom in diverse varianten. Recent kondigde Sigma de DP Quattro-serie aan, ook met vast objectief.

Sigma geeft zelf aan dat het objectief in de DP-camera's is afgestemd op de sensor voor de beste resultaten. In november 2013 gingen er echter geruchten over een micro four thirds-camera van de fabrikant, Nathan geeft aan dat hij naar aanleiding daarvan de petitie heeft opgezet.

De petitiemaker vraagt om 500 stemmen en heeft er op moment van schrijven al 360 verzameld. We zijn benieuwd of Sigma gehoor zal geven aan het verzoek. Zie jij een micro four thirds-camera met Foveon-sensor wel zitten? Dan kun je hier tekenen.

Sigma MFT
Onze impressie van een Sigma DP Quattro-camera met micro four thirds-vatting.

afbeelding van Leo-Jan

Vanaf de eerste versie heb ik een enorme bewondering voor deze eigenzinnige camera's. Bezit een "oude" dp1 en de DP2M en DP3M. Er is niets wat ik ken wat er ook maar bij de buurt komt! Duur zijn ze wel en een echte behoefte tot vernieuwing heb ik niet. Ben al zo tevreden.