Peter Galassi neemt afscheid als chef fotografie van MoMA

Redactie 824 0
Na dertig jaar trouwe dienst neemt Peter Galassi eind juli afscheid als chef fotografie van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Sinds 1981 organiseerde hij meer dan veertig tentoonstellingen en exposities.

Voor Peter Galassi in dienst trad als curator was hij in 1974-75 al stagiair bij het legendarische museum. In 1981 keerde hij terug, om het tien jaar later tot hoofd curator te schoppen. Na een sabbatical wil Galassi zich nu met name gaan richten op schrijven en andere projecten. 'Gedurende zijn langdurige carrière bij het MoMA heeft Peter zich bewezen als een fotografiekenner met passie, betrokkenheid en kennis', aldus MoMA-directeur Glenn D. Lowry in een reactie.

Werk

Galassi organiseerde (of mede-organiseerde) meer dan veertig tentoonstellingen en stelde talloze collecties samen. De meeste daarvan zijn ook in boekvorm gepubliceerd, waaronder Henri Cartier-Bressons' The Modern Century (2010), Roy DeCarava: A Retrospective (1996), Nicholas Nixon: Pictures of People (1988) en Before Photography: Painting and the Invention of Photography (1981). 

Vervanger

Door het vertrek van Galassi, MoMA's vierde hoofd van de fotografie-afdeling, moet het museum op zoek naar een opvolger. Een vacature hebben we nog niet kunnen vinden, maar het MoMA laat weten de komende maanden hiermee aan de slag te gaan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie