Bekijk het verleden scherper dan ooit

Petabytes aan nieuwe beelden voor Google Earth Timelapse

Redactie DIGIFO... 1928 0
Google heeft de beelden van het immense en interactieve Earth Timelaspe ge-update met betere en actuelere foto's. Vanaf vandaag is het mogelijk om de aarde, scherper en met minder beeldfouten, gedurende dertig jaar te zien veranderen tot wat het nu is.

Met de Google Earth Timelapsekaart is het al sinds 2013 mogelijk om de wereld onder je ogen te zien veranderen. Nu heeft Google de kaart geupdate met nieuwe satellietbeelden waardoor de kaart scherpere beelden met betere kleuren weergeeft. Hoewel het natuurlijk heel interessant is om te kijken hoe jouw huis in de afgelopen dertig jaar is veranderd/gebouwd, is het natuurlijk ook razend interessant hoe grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis de wereld hebben veranderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de val van de muur en de aanslag op de Twin Towers.

Lees ook: Interactieve timelapse van 28 jaar - vanuit de ruimte

Google Earth Timelapse

Het Earth Timelapse project van Google bestaat eigenlijk uit 33 foto's van de hele aarde, die je achter elkaar kan afspelen. Wil je weten hoe de aarde er in een bepaald jaar uitzag, dan kan je ook een jaartal uitkiezen.

Zoals we van Google Earth gewend zijn is het met deze kaart ook mogelijk om in en uit te zoomen tot (bijna) straatniveau. Om zoveel details te kunnen blijven weergeven, ook na veel inzoomen, beschikken de 33 foto's per stuk over zo'n 3 Petapixels, zo'n 3 duizend terapixels.

Kijk voor meer informatie op de website van Google Earth.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie