Peperdure handgemaakte koffer voor Fujifilm X-Pro 1

Jasper van Bladel 10464 0
Een fotorugzak of tas is wat gewoontjes, moeten ze bij Fuji gedacht hebben. Samen met de koffermakers van Globe-Trotter brengen ze een koffertje op de markt voor de Fujifilm X-Pro 1. Het kleinood kost bijna 7000 euro, maar dan heb je ook wat.

Niet getreurd, voor dat geld krijg je ook nog de Fujifilm X-Pro 1, een flitser en drie objectieven. (18mm f/2, 35mm f/1.4 en 60mm f/2.4). We hebben wel even uitgerekend hoeveel de koffer je extra kost; voor de camera plus EF X20 flitser en objectieven betaal je normaal in totaal 3756 euro. Je legt dus ruim 3000 euro neer voor alleen de koffer. 

Gevulkaniseerd mdf

De koffer van vulcanised fibreboard (NL: gevulkaniseerd mdf, klinkt iets minder romantisch), wordt gemaakt in de fabrieken van Globe-Trotter. Met de hand, maar wel met hulp van originele Victoriaanse machines. De koffer is uitgerust met labels van speciaal gedrukt leder en koperen plaquettes.


De camera, objectieven, flitser en accessoires in de koffer van Globe-Trotter

Exciting

Dat gevulkaniseerd mdf is rond 1850 in Engeland uitgevonden en bestaat uit veertien lagen. Fuji is in ieder geval enorm blij met de samenwerking. In het persbericht strooit het bedrijf met woorden als 'striking', 'exciting' en 'elegant'.

Kleine reis

De samenwerking tussen Fuji en Globe Trotter valt samen met de opening van het Technology Department van het Britse warenhuis Harrods. De koffer is dan ook alleen daar verkrijgbaar. Je zal er dus een kleine reis voor over moeten hebben.


Veel stijlvoller dan een fotorugzak

Tweedpak

Als je de koffer wilt bemachtigen moet je snel zijn, want er worden er maar twaalf gemaakt. Als je dan toch in het Engeland bent, opteer gelijk voor een op maat gemaakt tweedpak met geruite pet en een Morgan. Want pas dan kun je met goed fatsoen op pad met je gekofferde Fuji X-Pro1.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper