Pentax negeert megapixelrace met K100D Super (dslr)

Redactie 485 0
Pentax introduceert de K100D Super. Deze betaalbare digitale spiegelreflex is de opvolger van de succesvolle Pentax K100D, die in mei 2006 werd ge

Pentax lijkt zich daarmee weinig aan te trekken van de megapixelrace, die vooral vanuit de marketingafdelingen van de grote cameramerken wordt aangespoord. De CCD-sensor in de hagelnieuwe Pentax K100D Super legt beelden in 'slechts' 6,1 megapixels vast. Dat is  ruim voldoende voor een A4-formaat print, maar de meeste cameramerken schieten inmiddels toch 'scherper'.
De Nikon D40 werd bijvoorbeeld eind vorig jaar opgevold door de D40x die de resolutie naar 10 megapixels bracht. En dat terwijl Nikon eerder vertelde dat 6 miljoen pixels meer dan voldoende zijn voor goede afdrukken.

Verkopers
Maar een goede camera moet natuurlijk ook verkocht kunnen worden. Verkopers, zeker onkundige, schermen graag met zeer hoge resoluties op de door hun aanbevolen camera's. Van het niet helemaal kloppende verkooppraatje hebben de producenten die niet meedoen aan deze megapixelrace uiteindelijk toch veel last. Wat dat betreft is de nieuwe camera van Pentax een dappere, maar misschien toch niet zo'n slimme zet. Het schap staat inmiddels vol met 10 megapixelmodellen…

Specificaties K100D Super
De belangrijkste specificaties van de Pentax K100D Super liegen er niet om. De digitale spiegelreflexcamera met 2,5 inch LCD (maar ook een oculair) combineert het gerenommeerde Shake Reduction (SR) systeem met een innovatief, door Pentax ontwikkeld, Dust Removal (DR) systeem, om optimale beeldkwaliteit te verzekeren.
Op de camerabody past een heel scala aan objectieven, al of niet van Pentax zelf. Hij komt standaard met de kitlens DA 18-55mm 4.0-5.6.

Volgens Pentax is de lichtmeting in de camera sterk verbeterd zodat het natuurlijke licht beter kan worden benut en de sluitertijden zo beperkt mogelijk kunnen blijven om 'motion-blur' te voorkomen. De ISO (lichtgevoeligheid) kan ook handmatig worden ingesteld, tot ISO 3200.

Flitser
Van Pentax verschijnt ook een nieuwe opzetflitser, die bijvoorbeeld met deze K100D Super-camera kan worden gebruikt. Hij heeft een 'guide number' van 20 (bij ISO 100/m) en komt met een handig draaiwiel voor de bediening. Het object kan automatisch worden belicht, maar een handmatige flitsbepaling is ook mogelijk.

De Pentax K100D Super en de AF200FG flitser zullen vanaf augustus 2007 leverbaar zijn.


Prijzen inclusief btw: € 599,00 (K100D Super kit incl. DA 18-55mm 4.0-5.6) en € 169,00 (F200FG) | Meer specificaties vind je op www.pentax.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie