Pentax met nieuw standaardobjectief voor middenformaat

Raymond 447 0
Pentax introduceert vandaag PENTAX-D FA 645 55mm F2.8 AL[IF] SDM AW, een nieuw standaardobjectief voor het 645-middenformaatsysteem. De brantpuntsafstand vertaalt zich in het middenformaat naar een zeer neutraal perspectief.

Het objectief bevat geheel nieuw ontworpen optica. Negen elementen in zeven groepen moeten voor een hoge beeldkwaliteit zorgen. Een volledig rond diafragma staat volgens Pentax garant voor een romige 'bokeh'. Het objectief beschikt over een stof- en weerbestendige behuizing.

Een hybride, asferisch lenselement moet zorgen voor optimale beeldkwaliteit met een minimum aan abberaties. Een speciale Aero Bright-coating is aangebracht voor optimale helderheidswaarden tot aan de randen en moet hinderlijke reflecties en flare voorkomen. Een andere coating moet vingerafdrukken voorkomen en waterdruppels laten afglijden.

Het objectief beschikt over een Quick Shift-focussysteem waarmee je snel kunt schakelen naar handmatige scherpstelmodus wanneer je het onderwerp met AF 'in focus' hebt gebracht.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond