Pentax lanceert waterdichte compact Optio W80

Raymond 528 0
Pentax heeft vandaag de Optio W80 compactcamera gelanceerd. De 12.1 megapixel-compact heeft een behuizing met speciale coating en is waterdicht tot 5 meter.

De Optio W80 beschikt over een CCD-sensor van 12,1 megapixel en een 28-140mm objectief. Het ISO-bereik loopt van 100 t/m 6400. Een opvallende aspect is de zogenoemde 'Super Protect Coating', die het toestel beschermt tegen stof, water en sneeuw. Ook een val van een meter levert volgens de fabrikant geen problemen op.

Filmen onderwater

De camera kan filmen in HD (720p) met 30 beelden per seconde. Een speciale onderwater-filmmodus moet volgens de fabrikant ook onder het wateroppervlak voor mooie filmpjes zorgen. Het 2,5 inch LCD-scherm heeft een anti-reflectielaag voor een beter beeld in de volle zon.
Verder beschikt de compact over gezichtsherkenning en glimlachdetectie.

De Optio W80 krijgt een adviesprijs van €349,- en is verkrijgbaar in de kleuren azuurblauw, kardinaalrood en antraciet.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond