Pentax komt met X70 compactcamera met 24x zoom

Raymond 614 0
Pentax heeft op de PMA de X70 megazoom compactcamera geïntroduceerd. De camera beschikt over 24x zoomobjectief en 12 megapixels.

De Pentax X70 is uitgerust met een objectief met een brandpuntsafstand van 4,6-110,4mm. In 35mm equivalent vertaalt dit zich tot een effectief bereik van 26 tot 624mm. Vier asferische glaselementen en twee ED-glaselementen moeten zorgen voor een goede beeldkwaliteit over de gehele zoomrange.

Naast een groot zoombereik beschikt de Pentax X70 over een negenpunts AF-systeem en beeldstabilsatie. De camera kan ook filmen, in een resolutie van 720p. De framerate ligt bij deze resolutie op 15 frames per seconde. De ingebouwde buffer biedt ruimte aan drie foto's bij maximale resolutie, maar fotograferen op lagere resoluties is mogelijk.

De camera beschikt over automatische gezichtsherkenning en kan tot 32 gezichten herkennen en hierop automatisch de belichting en focus aanpassen. Een 2,7" lcd-scherm is aanwezig. De camera kan overweg met SD/SDHC-geheugenkaartjes. Het ISO-bereik loopt van 50 tot 6400.

De Pentax X70 is naar verwachting begin april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 400 dollar.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond