Pentax kijkt vooruit: meer dslr's

jesse kraal 1471 0
Jonathan Martin, directeur van Pentax Imaging zegt dat we de komende tijd nieuwe dslr's van het merk kunnen verwachten. Het assortiment van Pentax is op het moment vrij dun, met alleen de K-5 en de K-r. 'Er is voldoende ruimte om ons assortiment dslr's uit te breiden'.
Pentax

Amateur Photographer had een interview met de baas van Pentax' cameradivisie, Jonathan Martin, over de toekomst van Pentax. Daarin zegt hij dat compacte systeemcamera's een welkome toevoeging zijn aan de cameramarkt, daarmee waarschijnlijk ook doelend op de tweede csc die Pentax binnenkort zal presenteren, de K-01.

Ruimte in het aanbod

Toch ziet Martin ook veel ruimte in het dslr-assortiment. Momenteel voert het merk alleen de K-r en de K-5. Daar tussenin, maar ook erboven is nog ruimte voor extra modellen. Of Pentax dan toch met een fullframe-camera komt (ze waren in 2001 één van de eerste met een prototype), daar kan Martin geen antwoord op geven. Volgens Photorumors krijgen we over vier tot vijf maanden de Pentax K-30 of K-300 te zien, die de K-r zal opvolgen.

Rooskleurig

Ricoh nam vorig jaar Pentax over van Hoya en dat maakt de toekomst iets rooskleuriger. Er is meer aandacht voor de ontwikkeling van camera's, die overigens gewoon onder de Pentax-vlag zullen verschijnen. Zo worden er ingenieurs opnieuw aangenomen, die eerder door Hoya de wacht waren aangezegd. Binnen een jaar is Pentax een heel ander bedrijf, aldus Martin.

Overigens benadrukt hij dat ook Pentax op het moment nog te kampen heeft met een tekort aan onderdelen voor haar dslr's, te wijten aan de overstromingen in Thailand vorig jaar.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse