Pentax K-S1 uitgelekt: dslr met bizarre vormgeving

Julian 2483 1
Op digicame-info zijn foto's verschenen van de Pentax K-S1. Het is een dslr met een erg gewaagd uiterlijk. Specificaties zijn nog niet bekend, maar het lijkt een instapmodel te worden. Op de behuizing zijn tal van leds aangebracht.

Pentax staat bekend om het maken van camera's met bijzonder design. Zo kun je dslr's van de fabrikant kopen in vrijwel alle mogelijke kleurcombinaties en komen er regelmatig speciale edities uit: de ene nog gekker dan de ander.

Met de K-01 bracht Pentax bovendien een nogal excentrieke systeemcamera op de markt. Pentax komt opnieuw met een opvallende camera, is te zien aan uitgelekte foto's van de K-S1 op digicame-info.

Pentax K-s1

Specificaties van de Pentax K-S1 zijn nog niet uitgelekt, maar we verwachten dat het gaat om een instap-dslr met aps-c-sensor. Opvallend zijn de leds, op de voorkant van de handgreep, rond de sluiterknop en achterop de camera.

Pentax K-S1

We zijn benieuwd wat de functie is van de kleurrijke verlichting. Waarschijnlijk weten we binnenkort meer. Vermoedelijk kondigt Pentax de K-S1 voor of tijdens de Photokina aan. De fotobeurs gaat half september van start.

afbeelding van Rob Rutgers

Ik vind hem wel grappig, denk dat hij het in Japan erg goed gaat doen :)