Pentax K-r in vijf nieuwe kleuren voor Europese markt

Julian 1128 0
Pentax UK maakt bekend dat de K-r in vijf nieuwe kleurvarianten op de markt wordt gebracht in Europa. Vanaf juli is de spiegelreflex ook leverbaar in het geel, roze, blauw, paars en 'metal chocolate'.

Pentax staat bekend om haar gekleurde spiegelreflexen. In Japan kunnen kopers zelfs hun camera van diverse kleuren naar keuze voorzien. De Pentax K-r was in Europa alleen te koop in het zwart, rood en wit. Vanaf juli komen daar de vijf nieuwe kleuren bij.

In het Verenigd Koninkrijk krijgt de Pentax K-r in nieuwe kleuruitvoeringen een adviesprijs van 569 Britse pond. Volgens het bericht op de Britse website komen de nieuwe kleuren ook in de rest van Europa beschikbaar. Wat de felgekleurde camera's in Nederland gaan kosten is niet bekend.


Pentax K-r

De Pentax K-r heeft een 12.4-megapixel cmos-sensor, iso-bereik van 100 tot 25600 en schiet maximaal 6 beelden per seconde. Het autofocussysteem telt 11 punten, het 3-inch scherm heeft een reolutie van 921.000 pixels. Filmen kan de K-r in 720p-resolutie met 25 bps.