Pentax K-7 krijgt nieuwe functionaliteit

Julian 541 0
Pentax geeft de K-7 diverse nieuwe functies met een firmware-update. Zo kunnen video’s nu in de camera bewerkt worden, krijg je een elektronische horizon en belooft de fabrikant aanzienlijk snellere contrast-autofocus.

Firmwareversie 1.10 geeft de Pentax K-7 de mogelijkheid om geschoten videoclips in de camera te bewerken. Je kunt vier punten aangeven waar de video ‘gesplit’ moet worden, deze delen kun je vervolgens opslaan als nieuw bestand of weggooien.

Scherpstellen in Live View moet sneller gaan na de update. Pentax belooft aanzienlijk snellere contrast-autofocus. Ook kun je nu scherpstellen in Live View door de sluiterknop half in te drukken.

Waterpas

Daarnaast geeft de nieuwe firmware je diverse functies afkomstig uit de nieuwe 645D, de digitale middenformaatcamera van Pentax. Zo krijg je een elektronische horizon op het 3-inch beeldscherm en is de weergave van de optische zoeker veranderd, waardoor de belichtings­meter beter zichtbaar blijft bij gebruik van het elektronische waterpas in de zoeker. Tot slot krijgt de K-7 een nieuwe ‘custom image mode’ met hoog contrast, eveneens afkomstig uit de 645D.

De nieuwe firmware is  per direct te downloaden via Pentax-Japan.