Pentax K-5 Limited Edition Silver

Julian 1057 0
De instapmodellen van Pentax zijn al in talloze kleuren verkrijgbaar en er is zelfs een heuse robot-uitvoering. Nu komt er ook een Limited Edition van de high-end K-5 op de markt, in stijlvol zilver.

Niet alleen de Pentax K-5 komt in zilverkleurige uitvoering op de markt, er verschijnen ook drie bijbehorende objectieven: de 21mm f/3.2 AL Limited Silver, de 40mm f/2.8 Limited Silver en de 70mm f/2.4 Limited Silver.

Betere grip

De camera krijgt niet alleen een exclusieve uitstraling; de handgreep van de K-5 Limited Silver is exclusief ontworpen en dikker dan het standaardmodel. Dat moet voor betere handligging zorgen. Het lcd achterop de camera en het statuspaneel bovenop zijn voorzien van extra sterk krasbestendig glas, zodat je exclusieve camera niet snel beschadigd.

Prijs en beschikbaarheid

Of de glimmende K-5 ook in Europa verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend. Volgens het Amerikaanse persbericht komt er in april een gelimiteerd aantal op de markt. In de VS gaat de Pentax K-5 Limited Edition Silver 1699,95 dollar kosten. De prijs en beschikbaarheid van de objectieven is nog niet bekend.