Pentax K-30 uitgelekt

Julian 2917 1
Pentax introduceert waarschijnlijk volgende week een nieuwe spiegelreflex. Foto's en specificaties van deze K-30 zijn uitgelekt. De nieuwe camera wordt onder de K-5 gepositioneerd en gaat 799 euro kosten met 18-55mm kitlens.

Op Photorumors is een afbeelding van de nieuwe Pentax K-30 te zien, vergezeld van de belangrijkste specificaties. De nieuwe spiegelreflex krijgt een 16-megapixel aps-c-sensor, vermoedelijk dezelfde Sony-sensor die ook in de Pentax K-5 te vinden is.

Pentax K-30 specificaties

Het iso-bereik loopt tot maximaal 25.600, filmen kan in full-hd. De behuizing is afgedicht tegen stof en water, het lcd heeft een diameter van drie inch. Hoeveel beeldpixels het scherm heeft is nog niet bekend.

Foto's maken kan met maximaal 4 beelden per seconde in raw. De camera heeft twee draaiwieltjes. Stroom haalt de Pentax K-30 uit een Li-ion of AA-batterijen. De adviesprijs in combinatie met 18-55mm kitlens komt op 799 euro te liggen.

Officieel is er nog niets bekend over de K-30, maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in. Volgens een ingewijde op de Pentaxforums introduceert Pentax de K-30 volgende week. Vanaf 25 juni zou het toestel in de winkelschappen moeten liggen.

Pentax K-30

afbeelding van vinni

Er komt mogelijk ook gelijk een budget 50mm F1.8 van Pentax achteraan: http://www.pentaxforums.com/news/smc-pentax-da-50mm-f18-prime-coming-soo...