Pentax K-3 'Prestige Edition' in gelimiteerde oplage

Julian 1650 0
Ricoh presenteert de Pentax K-3 'Prestige Edition', een speciale uitvoering van de high-end-spiegelreflex voorzien van een 'gunmetal gray' coating. Er komen wereldwijd 2000 exemplaren op de markt.

Pentax-camera's staan bekend om alle speciale en gelimiteerde uitvoeringen. Bij de introductie van de Pentax K-3 verscheen er al een 'Premium Silver Edition', inclusief zilverkleurige BG-5-batterijgreep en een bijpassende lederen draagriem, in een oplage van 2000 stuks.

Pentax K-3 'Prestige Edition'

Nu kondigt Ricoh de Pentax K-3 'Prestige Edition' aan. De fabrikant doet dat om het winnen van de TIPA Award voor 'Best Expert DSLR' te vieren. De functionaliteit van de speciale uitvoering is gelijk aan de standaarduitvoering, maar de behuizing is uitgevoerd met een 'gunmetal gray'-coating.

Ook de meegeleverde BG-5 batterijgreep is van een dergelijke coating voorzien. Pentax levert de K-3 'Prestige Edition' met twee accu's en een camerariem van kunstleer, waar nog eens op te lezen is dat de camera de TIPA-prijs gewonnen heeft.

2000 exemplaren

Ricoh brengt de Pentax K-3 'Prestige Edition' in augustus op de markt, in een gelimiteerde oplage van 2000 stuks. De adviesprijs bedraagt 1299 euro (inclusief batterijgreep, exclusief objectief).

Pentax K-3 Prestige Edition