Pentax introduceert nieuwe dSLR-lens

Redactie 733 0
Pentax heeft een nieuwe verwisselbare zoomlens aangekondigd, ontwikkeld voor exclusief gebruik met Pentax digitale spiegelreflexcamera's. De volledige naam is pure techno-po

De lens geeft op deze camera's een zoomratio van ongeveer 14x, waarmee het gebied wordt gedekt van 27,5 mm groothoek tot 383 mm super-telefoto in het 35 mm formaat. De lens maakt de Pentax-camera geschikt voor verschillende toepassingen: van groothoekfoto's van landschappen tot close-ups van sportevenementen tot natuurfotografie. De nieuwe lens is vanaf deze maand verkrijgbaar voor bijna 500 dollar.

Dat de lens speciaal ontworpen is voor gebruik met Pentax digitale spiegelreflexcamera's is volgens de fabrikant te merken aan het beeldvlak dat geproportioneerd is naar de afmetingen van de sensor (23,5 mm bij 15,7 mm). De coating, de kromming en de plaatsing van alle optische elementen zijn geoptimaliseerd voor de karakteristieken van digitale foto's. De lens moet volgens Pentax hinderende gloed en spookbeelden effectief verminderen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie