Pentax: 'fullframe-camera is in ontwikkeling'

Julian 3511 4
In een interview op de CP+-fotobeurs in Japan bevestigen vertegenwoordigers van Pentax dat er gewerkt wordt aan een fullframe-dslr. Volgens mensen van Tokina is er al een prototype in omloop en zal er weer samengewerkt worden tussen Pentax en Tokina.

Het interview van PentaxForums.com is op YouTube te bekijken. Ons Japans is een beetje roestig, maar gelukkig is het filmpje vertaald. In de video geven de vertegenwoordigers van Pentax antwoord op de vraag: 'Wat is de status van de Pentax-fullframe-camera? Kunt u de ontwikkeling hiervan bevestigen'.

Het antwoordt is niet heel direct, maar er wordt duidelijk gemaakt dat er nu veel mensen binnen Pentax openstaan voor het idee en dat de technologie momenteel gepresenteerd wordt.

Tokina weet meer

Volgens Tokina is Pentax al ietsje verder. De objectievenfabrikant zegt op de CP+-beurs tegen PentaxForums dat er al een prototype is. Tokina maakte eerder diverse objectieven in samenwerking met Pentax. Deze werden zowel verkocht als Pentax en als Tokina.

Pentax viel tot 2011 onder hetzelfde moederbedrijf als Tokina: Hoya. In 2011 werd Pentax echter overgenomen door Ricoh, sindsdien zou de samenwerking op gebied van objectieven stilstaan. Daar moet nu dus weer verandering in komen, aldus een Tokina-medewerker.

In onze vooruitblik hadden we het al over een fullrame-dslr van Pentax. Wij zouden een Pentax K-3 wel zien zitten.

Pentax K-3
Onze impressie van een fullframe Pentax K-3

afbeelding van Michael Roubos

Kom maar op, Pentax

afbeelding van J

Denk dat het een verloren strijd zal zijn. Nikon/canon domineren de markt en dit soort merken zullen nooit door breken.

afbeelding van Anonymous

Vergeet niet dat Pentax nog een flinke schare fans heeft. Tussen de grote analoge SLR-merken zijn ze toch mooi overeind gebleven na de digitale revolutie.

afbeelding van vinni

Ik ga in ieder geval vast sparen :)