Pentax brengt compactcamera's onder bij Ricoh

jesse kraal 1793 0
Na de succesvolle overname van Pentax door Ricoh komt het niet als verrassing dat er veranderingen gaan plaatsvinden in de cameradivisies van beide merken. Ricoh zal zich bezighouden met compactcamera's, dslr's en csc's krijgen een Pentax-logo opgeplakt.

Veel details zijn er nog niet bekend over de komende samenvoeging van Pentax- en Ricoh-divisies, maar volgens Ricoh-topman Noboru Akabane zal Pentax de ontwikkeling van compactcamera's stoppen. Het bedrijf zal zich in de toekomst enkel nog concentreren op compacte systeemcamera's en spiegelreflexen.

Ricoh GXR

Ricoh zal zich juist wel gaan toeleggen op compactcamera's. Wat er met de Ricoh GXR gaat gebeuren, de compacte systeemcamera met verwisselbare objectief/sensor-combinaties, is nog niet duidelijk. Volgens Pentax UK komt er waarschijnlijk wel een opvolger voor dit toestel. Wellicht krijgt deze Pentax-logo's. Of er ook banen verloren gaan door de veranderingen bij Pentax en Ricoh is niet bekend.

Pentax K-30
In de toekomst zal Pentax zich alleen nog maar bezighouden met dslr's en csc's.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse