Pelican heeft Peli Air-kofferserie op crashdieet gezet

Pelican heeft Peli Air-kofferserie op crashdieet gezet

PieterMolenaar 807 0
Pelican heeft een nieuwe serie beschermkoffers uitgebracht. De modellen in de nieuwe Peli Air-serie hebben een gewicht dat tot 40 procent lager is dan eerdere series bij een gelijkgebleven beschermingsgraad. Ook heeft Pelican het aantal beschikbare maten uitgebreid. De Peli Air-serie is vanaf juni beschikbaar.

Pelican maakt voor zijn nieuwe Peli Air-beschermkofferserie gebruik van een nieuw lichtgewicht materiaal dat het bedrijf HPX2 gedoopt heeft. Dit is een door Pelican ontwikkelde harssamenstelling die niet alleen zeer licht is, maar ook zeer goed bestand is tegen impactschade en overige beschadigingen. HPX2 lijkt een verder ontwikkeling van de HPX-hars dat het bedrijf in andere producten gebruikt. De koffers van de Peli Air-serie hebben een levenslange garantie.

Zes formaten

De langwerpige Peli Air-serie is er in een zestal formaten. Het 1535 Peli Air-model met wieltjes kan als handbagage mee in het vliegtuig, terwijl de wat grotere 1615 Peli Air een plekje vindt in het ruim. Daarnaast zijn er de middelgrote Peli Air-modellen 1485, 1525 en 1555, terwijl de Peli Air 1605 geschikt is voor de grotere vrachten.

 

Indeling

Pelican levert de Peli Air-kofferserie in een viertal uitvoeringen. De goedkoopste optie is de versie zonder voering, maar uiteraard biedt het bedrijf ook een variant aan met plukbaar blokschuim. Daarnaast levert Pelican de beschermkofferserie ook in een uitvoering met gevoerde verdelers en heeft het ook een compleet nieuw verdeelsysteem, op basis van stevige verdeelpanelen en borgpennen, met de naam TrekPak geïntroduceerd.