Paxis-rugzak heeft uitklapbare onderste compartiment

Paxis-rugzak heeft uitklapbare onderste compartiment

PieterMolenaar 1097 0
Paxis heeft een backpack geïntroduceerd waarbij het onderste compartiment naar voren toe kan uitklappen. Op deze manier heb je bijvoorbeeld snel toegang tot een ander objectief of filter zonder de rugzak af te doen. De Paxis MT Pickett-rugzakserie is niet speciaal bedoeld maar wel zeer geschikt voor fotografie.

Sommige fotograferen zweren bij een rugzak voor dagtochten, terwijl een ander kamp schoudertassen of de toevoeging van een frontpouch om het middel prefereert voor snelle toegang tot fotografieapparatuur. Paxis heeft met de MT Pickett-rugzakserie een alternatief dat het beste van twee werelden in zich verenigt.

Uitklapbare pouch

De MT Pickett-rugzak bestaat uit twee delen. Het bovenste compartiment is vast verbonden aan het draagstel, terwijl het compartiment daaronder met scharnieren bevestigd is aan een uitklapbare, metalen draagarm. Met een ruk aan een hendel op het schouderpand wordt dit onderste compartiment ontgrendeld en kan deze naar voren geklapt worden. Uitgeklapt vervult dit rugzakdeel de functie van snel toegankelijke frontpouch. Na bijvoorbeeld het verwisselen van een objectief te hebben uitgevoerd, rits je het compartiment weer dicht en klap je het weer op zijn plek achterop.

Verbeterd idee

Het idee achter een rugzak met een onderste compartiment dat naar voren gehaald kan worden is niet nieuw. Zo bracht Think Tank eerder de Rotation 360-rugzak uit, terwijl ook Mindshift Gear met de Rotation 180 een vergelijkbare rugzak aanbiedt. Bij die twee modellen schuift het onderste compartiment langs de heupgordel. De uitklapconstructie van de Paxis MT Pickett ziet er veel steviger en handiger uit naar onze mening.

18 en 20 liter

Paxis biedt de MT Pickett-serie aan in een uitvoering met een totale inhoud van 18 en van 20 liter. Het pouchgedeelte is bij beide versies echter even groot. De variant met 20 liter wordt in drie kleurstellingen aangeboden, terwijl de kleinere versie in vier kleurcombinaties te krijgen is. De MT Pickett 18 wordt aangeboden voor 199 dollar, terwijl de MT Pickett 20 249 dollar kost. Optioneel kan voor 20 dollar de Pod Armor besteld worden. Deze accessoire bestaat uit een grote divider en twee kleinere, waarmee het compartiment bijvoorbeeld in te delen is voor een kleine camerabody en twee objectieven.