Patent voor Tamron 70-200mm f/2.8 VC USD

jesse kraal 1635 0
Na een nieuwe 24-70mm f/2.8 met VC (stabilisatie) en USD (snelle focusmotor), werkt Tamron ook aan een 70-200mm f/2.8 met VC en USD. Dit blijkt uit een patent dat onlangs werd gepubliceerd. Daarmee lijkt Tamron een steviger positie in de bovenkant van de markt te willen innemen.

Momenteel heeft Tamron al een 70-200mm f/2.8 in het assortiment, maar deze moet het zonder stabilisatie en zonder de snelle en stille USD-focusmotor doen. Na introductie van de Tamron 24-70mm f/2.8 VC USD lijkt de komst van een 70-200mm mét die twee afkortingen in de naam niet ondenkbaar.

Compacter en lichter

Op het Japanse Egamiblog is een tekening van het nieuwe ontwerp te zien, dat minder elementen en groepen telt. Dit, in combinatie met de interne scherpstelling, zou het objectief compacter en lichter moeten maken, ondanks de toevoeging van stabilisatie. Als het objectief daadwerkelijk op de markt komt, dan zal deze waarschijnlijk meer moeten opbrengen dan de 849 euro die je voor de huidige 70-200mm moet neertellen. Kijk dan ook niet raar op als beide objectieven naast elkaar zullen blijven bestaan.

Tamron patent
Het nieuwe ontwerp moet een compacter en lichter objectief opleveren

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse