Patent voor Olympus 10mm en 12mm f/2.8

jesse kraal 1293 1
Een 12mm-objectief voor de Olympus PEN, dat is er toch al? Zeker, maar de f/2.8 moet kleiner en goedkoper worden dan de f/2-variant. Een 10mm-objectief moet ook ultragroothoekliefhebbers aan hun trekken doen komen.

Beide objectieven liggen nog lang niet in de winkels, sterker nog, het is maar de vraag of ze ooit het productiestadium zullen halen. Tot nu toe zijn er enkel een aantal patenten verschenen, gespot door het Japanse technologieblog Egami. De 12mm heeft een kleinbeeldequivalent van 24mm, de 10mm komt overeen met 20mm op een fullframe-camera. Beide objectieven zijn bedoeld voor het Micro Four Thirds-systeem.

Olympus 10mm en 12mm

Kleiner en goedkoper

De 12mm f/2.8 zou een interessant alternatief kunnen zijn voor de 12mm f/2. Dat laatste objectief presteert prima, maar heeft met een adviesprijs van 799 euro wel een stevig prijskaartje. Een minder lichtsterk ontwerp zal logischerwijs voor een lagere prijs kunnen worden aangeboden. Door een ander lensontwerp zou het objectief ook kleiner kunnen zijn, vergelijkbaar met de 14mm f/2.5 van Panasonic bijvoorbeeld.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van tenere333

I would buy the 2,8/10mm, because I miss my old 2,8/20Nikkor AF a lot!!!
If it has similar price range like the 1,8/45 not the 2,0/12 it will be my choise