Patent toont draagbare externe zoeker van Olympus

jesse kraal 1986 1
Externe zoekers, handig als je een compacte systeemcamera of compactcamera hebt en je de vertrouwde optische zoeker van een slr mist. Tot nu toe zitten die externe zoekers eigenlijk altijd vast aan de camera zelf, maar dat is geen vereiste. Waarom geen zoeker als een soort bril?

Olympus heeft een patent gedeponeerd waarin een bijzondere externe zoeker wordt beschreven. Deze zoeker is niet langer fysiek verbonden met de camera, maar kun je als een soort bril dragen. Daardoor is het net alsof je je oog voor de geïntegreerde zoeker van een camera houdt, terwijl je de camera zelf vrij kunt bewegen.

Olympus EFV
Het idee is vrij briljant. Je ziet het beeld alsof je direct door een camerazoeker kijkt

Hoewel het idee an sich behoorlijk slim is, laten de tekeningen in het patent zien dat er nog wel wat verdere ontwikkeling nodig is. De zoeker zelf oogt namelijk nogal apart, met zijn enkele brilpoot en uitstekende mini-antenne. Wellicht een dealtje sluiten met RayBan voor een leuk montuurtje?

evf
Wij zien ons nog niet zo snel met bovenstaande evf over straat lopen, hoe goed het idee ook mag zijn.

Het is nog afwachten of deze handige vinding daadwerkelijk op de markt komt, concrete aanwijzingen zijn er nog niet naast dit patent.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

http://www.bright.nl/uitlegparty-googles-project-glass
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Moverio/Home.do
tja het idee bestaat al en is al op de markt
als Olympus met voor Google een ap maakt is het zo voor elkaar