Patent toont Canon-dslr met touchscreen en wifi

jesse kraal 3088 4
Touchscreens zijn op compactcamera's al gemeengoed en ook op compacte systeemcamera's zien we ze steeds vaker terug. Vooralsnog moesten dslr's het zonder aanraakscherm stellen. Een patent van Canon doet vermoeden dat dit niet lang zo zal blijven.

Het is niet de eerste keer dat er een patent verschijnt voor een spiegelreflex met aanraakgevoelig scherm. In 2010 kwam zo'n patent van Sony naar buiten, in 2009 werd een document openbaar waaruit bleek dat Canon bezig was met deze technologie.

Het nieuwe patent, te zien op The Photography Bay, lijkt een stuk verder uitgewerkt dan de vorige versie en daarmee lijkt de introductie van de eerste dslr met touchscreen ook een stuk dichterbij. Mogelijk introduceert Canon begin volgend jaar de EOS 650D. De 600D is dan een jaar op de markt, ook de 550D werd na een jaar vervangen.

Nieuwe menustructuur

De tekening in het patent is waarschijnlijk puur illustratief, het betreft een nogal verouderde Canon 450D. Wel nieuw is de menustructuur op het beeldscherm. Bovenin het scherm worden de niet in te stellen waarden weergegeven, zoals het batterijniveau en het resterend aantal foto's op de geheugenkaart. De functies die in het grotere, lagere deel van het scherm staan, kun je instellen door ze aan te klikken.

600D, ontbrak deze sensor juist. Hun voorgangers met een vast scherm hadden deze wel.

Wifi

Een ander interessant detail zijn de symbolen die we linksboven in het scherm zien: een netwerk- en wifi-indicator. Het lijkt er dus op dat we mogelijk Canon-camera's met ingebouwde wifi-functionaliteit gaan krijgen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Arnold

Leuke gadgets, maar ik zit eigenlijk meer te wachten op GPS in een dSLR.
Geen geklooi meer met een losse geotagger en achteraf de coördinaten aan je exif koppelen, maar net als bij mijn iPhone standaard de locaties in je foto.

afbeelding van hanskoot

maak me toch wat zorgen over deze feature als het echt fris is. Niet echt iets om mee te nemen naar je arct-/antarctische tripje.

afbeelding van jesse kraal

Afgaande op de tekeningen in het patent lijkt het er op dat de camera ook de reguliere knoppen behoud. Boek dus rustig dat reisje naar de pool voor volgend jaar.
afbeelding van Anonymous

Ben benieuwd hoe de WIFI gaat werken. RAW files versturen zal dan toch een tijdje duren, denk ik.