Patent objectief toont interesse Olympus in fullframe

Patent objectief toont interesse Olympus in fullframe

PieterMolenaar 596 0
Olympus heeft in Japan patent aangevraagd voor een 24mm f/1,4-objectief geschikt voor fullframe. De Japanse patentensite Egami kwam het patent op het spoor. De intenties van Olympus met betrekking tot fullframe zijn nog niet bekend.

Het 24mm f/1,4-objectiefontwerp is het derde patent op rij van Olympus voor een fullframe-objectief de afgelopen maanden. Eerder al diende de Japanse fabrikant patenten in voor een 35mm f/1,4- en een 28mm f/2-objectief. Bij Egami zijn de belangrijkste specificaties van het nieuwste, ingediende patent te lezen.

Fullframe voor Olympus?

Het is op dit moment speculeren of Olympus concrete plannen heeft voor het maken van fullframe-objectieven voor andere partijen of dat het bedrijf misschien zelf in de markt voor fullframe-camera's wil stappen. Het meest waarschijnlijke is echter dat Olympus bezig is met de ontwikkeling van fullframe-objectieven voor de Sony FE-mount.

In september 2012 nam Sony namelijk een belang van 11,5 procent in Olympus, dat door een fraudezaak in zwaar weer terechtgekomen was. Als onderdeel van de overeenkomst zouden de twee bedrijven afgesproken hebben dat Olympus objectieven zou ontwikkelen voor Sony-camera's. Olympus maakt op dit moment Micro Four Thids-systeemcamera's en -objectieven.