Parodie: Instagram komt met 'nieuwe' camera

Jasper van Bladel 2313 0
De app Instagram heeft miljoenen gebruikers en sinds ook Androidtoestellen mee mogen doen worden dat er alleen maar meer. Toch zijn er ook mensen die geen fan zijn. Waarschijnlijk horen de makers van deze parodie in die laatste categorie.

Als het filmpje, gemaakt door The Verge, start lijkt het net een advertentie, dat is ook de bedoeling van de makers. Ze doen net alsof het een gelekte reclamecampagne is. Instagram is onlangs voor één miljard dollar verkocht aan Facebook. Nu zou Instagram van dat geld een eigen camera ontwikkelen: de Instagram Snap.

Echte filters

Het is een camera die er 'retro' uitziet en die als je een foto maakt vrijwel direct resultaat levert. De vierkante foto's komen er na een tijdje aan de voorkant uit. Vervolgens kun je ze opleuken met verschillende 'filters'. Lees: er koffie overheen laten vallen of er een vogel zijn behoefte overheen laten doen.

Delen met anderen

Wat de camera helemaal speciaal maakt is het feit dat je de foto's gemakkelijk kunt delen met anderen. Je geeft de fysieke foto gewoon door aan je vrienden, buurman, buschauffeur, tuinman of buurvrouw. Die kunnen laten weten wat ze ervan vinden door hun boodschap met een stift onderaan de foto te schrijven.

Flauwekul

Het mag duidelijk zijn dat de Instagram Sanp geen echt product is maar een parodie. De camera is gewoon een oude Polaroid Supercolor 635 met wat Instagram-stickers. Waarschijnlijk willen de makers hiermee laten zien dat ze zo hun bedenkingen hebben bij Instagram en het hele idee van vierkante telefoonfoto's met een retrofilter. Hun commentaar hebben ze in ieder geval op een originele manier weten vorm te geven.


De 'nieuwe' camera van Instagram

Hot or not?

Er zijn dus veel fans van de app, maar ook tegenstanders. We horen graag wat jullie van Instagram en de vierkante telefoonfoto's met een retrotintje vinden.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper