Parijs binnenkort in 26-gigapixels te zien

Julian 579 0
In Parijs wordt al enige tijd gewerkt aan een 26-gigapixelpanorama van de stad. De foto’s zijn gemaakt en gestitcht, nu is men bezig met de webpresentatie. De makers geven alvast een preview.

De foto's voor het project werden gemaakt op 8 september 2009 door Anaud Frich, een Franse fotograaf gespecialiseerd in panorama’s. Kolor, maker van Autopano, zorgt voor het aan elkaar ‘plakken’ van de beelden.

Oorspronkelijk was het idee een 20-gigapixelpanorama te maken, het uiteindelijke aantal pixels is echter op 26 miljard gekomen, ofwel 26-gigapixels. Hoewel het project volgens de makers het grootste panorama ter wereld is, was recent al een 26-gigapixelpanorama van het Duitse Dresden te zien.

Het panorama van Parijs werd gemaakt met twee Canon EOS 1D Mark III camera’s op een ‘custom’ panoramastatief. Het complete panorama is nog niet te bekijken, de makers werken momenteel aan de webpresentatie. Vooralsnog moeten we het doen met een preview, waarop de beeldhoek en enkele uitsneden te zien zijn.