Paramount koopt hdslr-film voor vier miljoen dollar

Redactie 647 0
Het is de droom van iedere onafhankelijke filmmaker: zijn kunstwerk verkopen aan een grote filmmaatschappij. De makers van 'Like Crazy' slaagde daarin en verkochten hun met een Canon 7D geschoten film voor vier miljoen dollar aan Paramount.

Vier miljoen dollar is een ongekend hoog bedrag voor een onafhankelijke film, zeker voor een die geschoten is met een hdslr. De film 'Like Crazy' werd voor het eerst vertoond op het Sundance Film Festival en de aanwezige heren van filmmaatschappij Paramount waren zo onder de indruk dat ze er vier miljoen dollar voor over hadden.

Like Crazy

De film is gemaakt door Super Crispy Entertainment, in samenwerking met Hollywood-DI. Het verhaal werd geschreven door de onafhankelijke regisseur Drake Doremus, gefilmd met een Canon EOS 7D en nabewerkt door het bovengenoemde Hollywood-DI. 'Like Crazy' was een van zestien finalisten in de US Dramatic Competition van het festival.

Recensie

Helaas hebben wij de film nog niet mogen aanschouwen, maar op de website van Slashfilm staat al een uitgebreide recensie. Like Crazy vertelt het verhaal van een complexe zoektocht naar de kwetsbaarheid van liefde, in beeld gebracht door middel van de tumultueuze relatie tussen de Amerikaanse student Jacob (Anton Yelchin) en de Britse Anna (Felicity Jones).

Canon 7D

Regisseur Drake Doremus laat in een persbericht weten dat hij voor het maken van de film op zoek was naar een camera waarmee hij de vrijheid en de flexibiliteit had om op zijn manier mee te filmen. Hij vond dit in de Canon 7D, waarmee hij lange scènes in één take kon schieten zonder zijn budget weg te gooien. Daarnaast vormde het compacte formaat van de 7D een groot voordeel, aldus Doremus.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie