Panos Pictures zoekt nieuwe fotografen

Redactie 490 0
Met alleen onze lezersgallery winnen ben je er natuurlijk nog niet. In de fotografie beteken je pas echt wat als een gerenommeerd agentschap achter je staat. Laat Panos Pictures nu net nieuwe collega's voor onder andere Stephan Vanfleteren en Martin Roemers zoeken.

Het Britse agentschap, gevestigd in London, is een internationale zoektocht naar nieuwe fotografen gestart. Fotojournalisten en documentairefotografen hebben tot 1 maart volgend jaar de tijd om drie fotoverhalen van maximaal twintig foto's en een kort verhaaltje over zichzelf naar het agentschap te sturen. Op de website van Panos Pictures staan de precieze instructies en het adres waar de cd of dvd naartoe gestuurd kan worden.

Inzendingen

De inzendingen zullen worden beoordeeld door twee stafleden en twee fotografen van Panos. Hoeveel 'winnaars' daar uit worden gekozen heeft Panos nog niet bekendgemaakt. Het agentschap is met name ge├»nteresseerd in fotografen uit Afrika, Azi├ź, Latijns-Amerika en het Midden Oosten, maar zal de uiteindelijke keuze af laten hangen aan de kwaliteit van het werk. Daar moet zowel een journalistieke visie als een bepaald verhaal inzitten. In april volgt de definitieve uitslag.

Panos Pictures

Panos Pictures heeft in totaal 98 fotografen in haar bestand zitten, waaronder meer dan 25 World Press Photo-winnaars. Het agentschap is gespecialiseerd in 'wereldwijde sociale problemen' en publiceert boeken, organiseert tentoonstellingen en geeft stockfoto's uit.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie