PANL organiseert fotofestival in april

Julian 868 0
Op 1 april worden de jaarlijkse PANL Awards uitgereikt. Naast een expositie wordt voor het eerst ook een fotofestival georganiseerd. In de eerste twee weken van april is een bomvol programma te verwachten.

PANL (Photographers Association of the Netherlands) maakt op donderdag 1 april 2010, voor de negentiende keer, de winnaar van de PANL Sony Awards bekent. Dat gebeurd tijdens de opening van de PANL Foto Expo, op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

Naast de jaarlijkse expositie organiseert PANL dit jaar voor het eerst een twee weken durend fotofestival. De exacte invulling is nog niet bekend, maar volgens de organisatie kunnen we een bomvol programma rondom redactionele- , mode- en reclamefotografie verwachten. Te denken valt aan portfolioviewings, PANL Podiumavonden, een studentendag, rondleidingen, lezingen, trainingen en meerdere presentaties over fotografieonderwerpen. Het festival vindt plaats op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

PANL Publieksprijs

Voor het eerst mag het publiek tijdens de PANL Foto Expo stemmen op hun favoriete foto. De foto met de meeste publieksstemmen wint de PANL Publieksprijs, een extra Award die aan het einde van de expo uitgereikt wordt aan de fotograaf. Onder de stemmers wordt een vergroting als prijs verloot.

PANL Award

195 professionele Nederlandse fotografen hebben meer dan 1100 foto’s ingestuurd voor de jaarlijkse krachtmeting. Deelnemen kon in diverse categorieën: van autonoom- tot reclamefotografie en van portretten tot landschappen. Een internationale vakjury heeft zich over het beeldmateriaal gebogen en een winnaar uitgezocht. Die wordt op 1 april bekendgemaakt.

Een greep uit de nominaties


Foto © Jeroen Hofman


Foto © Martin Dijkstra


Foto © Lisa Kortenhorst


Foto © Linda Jansen