Panasonic wint drie TIPA-Awards

Redactie 758 0
Geen enkele fabrikant van fotoapparatuur zal een TIPA Award ongemerkt voorbij laten gaan. De Technical Image Press Association beoordeelt elk jaar een grote hoeveelheid camera

De eerste Panasonic winnaar is een digitale compactcamera, de Lumix DMC-TZ1. De aanduiding ´compact´ slaat bij dit type camera vooral op de niet verwisselbare lens, want de specificaties doen nauwelijks onder voor een zogenaamde d-slr, een digitale spiegelreflexcamera.

Extreme zoom
De DMC-TZ1 beschikt over een 10x optische zoom, een unicum voor een dergelijke camera. De extreme zoomfactor van de zoomlens is mogelijk door de ´folded optics technology´, waarbij de eerste lensgroep geheel in het objectief kan verzinken. Het objectief is bovendien door het wereldberoemde Leica vervaardigd, en bezit een ´MEGA-O.I.S.´ stabilisatiesysteem dat trillingen voor een belangrijk deel elimineert. De camera kan ook zonder geheugenkaart foto´s opslaan door een 13,4 Mb intern geheugen.

Fotoprinter
De Fotoprinter KX-PX1/PX10 heeft de Award gewonnen als ´Best small format photo printer´. De trend naar kleine draagbare fotoprinters neemt toe, en de KX-PX1/PX10 combineert volgens TIPA een ´stijlvol en compact design aan een buitengewone kwaliteit afdrukken, die kan concurreren met de beste zilverhalogenide systemen´. De printer kan in het tv formaat 16:9 afdrukken, en de foto´s zijn volgens opgave ruim 100 jaar houdbaar dankzij het coatingsproces in de printer.

Slide-projector
TIPA denkt dat de dia-avonden van weleer met de Digitale SD Slide Projector PT-P1SD terug zullen keren, want deze digitale projector heeft de prijs gewonnen voor de ´beste digitale fotoprojector´. Met drie verschillende intervallen, zeven professionele effecten inclusief fades, wipes en split-image views kunnen de foto´s op groot formaat worden bekeken. De projector kan Power Point presentaties omzetten naar Jpeg en deze wegschrijven op een SD kaart. De PT-P1SD kan ook direct van SD geheugenkaartjes projecteren, is prima draagbaar door zijn 1,3 kg, en kan via gecodeerde SD kaarten en een wachtwoord beveiligd worden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie