Panasonic werkt aan Post Focus-technologie voor G7, GX8 en FZ300

Julian 2033 0
Panasonic maakt bekend dat er gewerkt wordt aan een Post Focus-functie, die middels een firmware-update naar de Lumix G7, GX8 en FZ300 zal komen. De functie werkt in de 4K-fotofunctie van de camera's en laat gebruikers achteraf scherpstellen.

Panasonic werkt aan technologie waarmee de 4K-fotofunctie kan worden ingezet om achteraf scherp te stellen. Bij gebruik van de Post Focus-functie maken de camera's met dertig beelden per seconde een reeks foto's, waarbij op ongeveer vijftig (het exacte aantal wordt nog getest) verschillende delen van het beeld wordt scherpgesteld.

De Post Focus-technologie gebruikt de informatie van de DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie, die in de recente Panasonic-camera's is te vinden. Na het maken van de opname kun je met je vinger op het touchscreen van de camera aanwijzen welk deel van de foto je scherp wilt hebben. Het gekozen beeld wordt vervolgens opgeslagen als losse foto.

Gezien er meerdere foto's gemaakt moeten worden, lijkt de Post Focus-functie niet geschikt te zijn voor (snel) bewegende onderwerpen. Hoe het in de praktijk precies werkt zal nog moeten blijken.

Panasonic brengt de Post Focus-technologie middels een firmware-update naar de Lumix GX8, G7 en FZ300. Tussen eind 2015 en het voorjaar van 2016 moet de update beschikbaar zijn. De fabrikant overweegt nog om de functie ook naar andere modellen te brengen.

Panasonic Lumix GX8
De nieuwe Panasonic Lumix GX8 krijgt middels een firmware-update de beschikking over de Post Focus-functie.