Panasonic werkt aan 8K-technologie

Panasonic werkt aan 8K-technologie

Mark Moed 1228 0
Volgens de publicatie Nikkei Asian Review gaat Panasonic aan de slag met de ontwikkeling van beeldsensors met 8K Ultra HD. Het bedrijf gaat 10 miljard yen, oftewel 81 miljoen dollar, investeren in de ontwikkeling.

Een beeldsensor met 8K-resolutie heeft een 16x hogere resolutie dan full hd. Hierdoor onstaan er niet alleen filmbeelden met een ongekend hoge resolutie, de grens tussen fotograferen en filmen vervaagt hiermee nog verder dan nu al het geval is bij 4K. Uit de film geëxtraheerde beelden hebben een omvang van maar liefst 32 megapixel.

In 2018

Panasonic wil de beeldsensors in 2018 klaar hebben voor productie. Het bedrijf wil de sensortechnologie eerst voor haar eigen camera's voor consumenten en professionals gebruiken, maar zal het op een later tijdstip ook aanbieden aan andere fabrikanten. Panasonic denkt dat de techniek ook interessant is voor zelfrijdende auto's en beveiligingssystemen.

Andere fabrikanten

Momenteel is Panasonic een voorloper met 4K-camera's, zoals de al wat langer bestaande Lumix DMC-GH4 en de nieuwe Lumix DMC-GX8 en Lumix DMC-G7. Ook andere fabrikanten, zoals Sony en Canon werken aan beeldsensors met 8K-resolutie.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark