Panasonic voorziet TZ60 van 30x zoom, raw en elektronische zoeker

Julian 2399 0
De camera's in de Panasonic TravelZoom-serie staan bekend om hun grote zoombereik in een compacte behuizing. In de Panasonic TZ60 wordt voor het eerst een elektronische zoeker verwerkt. Ook is het de eerste TZ-camera waarmee je in raw kunt fotograferen.

Volgens Panasonic is de Lumix TZ60 's werelds slankste camera met een elektronische zoeker en 30x optische zoom. Het bereik van de compactcamera komt overeen met 24-720mm in kleinbeeldequivalent. Het Leica-objectief maakt gebruik van Hybrid OIS-beeldstabilisatie.

Elektronische zoeker

In de TZ60 heeft Panasonic plaats gevonden voor een elektronische zoeker. Deze 0,2-inch evf beschikt over 200.000 beeldpunten. Het 3-inchbeeldscherm achterop de camera heeft een flink hogere resolutie van 920.000 beeldpunten.

Panasonic TZ60

Raw

De TZ60 krijgt als eerste in de TravelZoom-serie de mogelijkheid om in raw te fotograferen. Bovendien kun je met een ring om het objectief instellingen aanpassen en beschikt het toestel over focus peaking, handig bij filmen of bij gebruik van handmatige focus.

Nieuwe sensor

Panasonic voorziet de slanke TZ60 van een nieuwe 18,1-megapixelsensor in 1/2.3-inchformaat. Fotograferen kan met maximaal 10 bps, wil je gebruikmaken van continu-autofocus dan is de maximale snelheid 5 bps.

Filmfunctie

Filmen is mogelijk in 1080p-resolutie met 50 beelden per seconde. In 720p-resolutie kan met maximaal 100 bps gefilmd worden, voor een 4x-slowmotion-effect. Geluid wordt opgenomen met een ingebouwde stereozoommicrofoon.

Wifi, nfc en gps

De TZ60 is voorzien van wifi en nfc, zodat je eenvoudig de camera met een tablet of smartphone kunt koppelen om bestanden te delen, of de camera op afstand te bedienen. Ook is gps aanwezig in de behuizing, zodat foto's worden voorzien van locatiecoördinaten.

Prijs en beschikbaarheid

Panasonic brengt de Lumix TZ60 in maart 2014 op de markt voor een adviesprijs van 449 euro.