Panasonic verbetert LX3 met firmware-update

Julian 519 0
Panasonic heeft een flinke firmware-update voor Lumix DMC-LX3 beschikbaar gesteld. Versie 2.0 verbetert zowel de autofocusprestaties als witbalans van de camera en voegt diverse nieuwe functies toe.

Update 01-10-2009: Panasonic heeft de firmware-update tijdelijk teruggetrokken vanwege problemen met de betrouwbaarheid. De update moet rond 20 oktober weer beschikbaar zijn.

In de groothoekstand doet de autofocus van de LX3 zijn werk 20 procent sneller met firmwareversie 2.0. Witbalans-aanpassingen zijn flink verbeterd, met name onder kunstlicht, daglicht en bij weinig licht.

Daarnaast krijg je diverse nieuwe mogelijkheden. Zo is er een 1:1-cropfunctie toegevoegd, naast de bestaande 4:3, 3:2 en 16:9 modi en kun je een de bracket-functie ook gebruiken om foto’s met verschillende witbalans te maken. De bracket-functie is ‘verbreed’, net als het bereik van de belichtingscompensatie.

Compositiehulplijnen kun je voortaan zelf over het beeld verplaatsen met de joystick op de camera. Overbelichte delen van foto’s worden niet alleen in de preview aangegeven, maar ook tijdens het achteraf bekijken van foto’s.

De positie van het objectief (zoom en scherpstelafstand) kan worden onthouden. Zet je de camera uit en weer aan, dan springt het objectief terug naar de laatst gebruikte stand. Ook kun je copyrightinformatie toevoegen aan je foto’s, die in de exif-informatie opgeslagen wordt.

Aan de scenemodi is een ‘High Dynamic’-modus toegevoegd. Volgens Panasonic kun je hiermee scènes met zowel felle hooglichten als donkere schaduwen goed belichten. Je hebt hierbij keuze uit drie effecten: ‘Standaard’, ‘Art’ of ‘Zwart-wit’.

Download Panasonic LX3 firmware-update