Panasonic toont GM5, kleine mft-camera met ingebouwde zoeker

Raymond 1834 0
Pansonic heeft op de Photokina de GM5 compactcamera geïntroduceerd. Het compacte toestel heeft ondanks zijn bescheiden afmetingen een mft-sensor met ingebouwde beeldstabilisatie. Ook beschikt de camera over een ingebouwde elektronische zoeker.

De GM5 is de directe opvolger van de GM1. De specificicaties zijn ruwweg gelijkgebleven. Aan boord is een mft-sensor van 16-megapixels. Het iso-bereik loopt tot 25.600 en filmen kan in 1080p op 60fps. De kortste sluitertijd bedraagt 1/16.000 seconde. Nieuw is de 'Snap Movie Mode', waarin je gedurende 2, 4, 6 of 8 seconde een 'bewegende foto' kunt schieten.

Nieuw is ook de full color evf, met een resolutie van 1.2 megapixels en 100 procent dekking. Een flitser bevestig je via de hot shoe. Aan de achterzijde bevindt zich een 0.9 megapixel-aanraakschermpje met een diameter van 3 inch.

Panasonic Lumix GM5

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic GM5 moet in november 2014 op de markt verschijnen. Het toestel krijgt een adviesprijs van 849,99 euro, dat bedrag is inclusief de compacte 12-32mm pancakezoom.

Introductievideo

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond