Professionele camera voor foto en video

Panasonic presenteert de Lumix GH5

Redactie DIGIFO... 1087 0
Panasonic heeft zojuist de langverwachte Lumix GH5 gepresenteerd. Met 4K video met 60 beelden per seconde en de nieuwe 6K foto-functie, belooft de GH5 een zeer aantrekkelijke mirrorles camera te zijn voor zowel professionele foto- als videografen.

De Panasonic Lumix GH5 beschikt over een nieuwe 20.3 MP sensor zonder laagdoorlaatfilter, wat voor scherpere beelden met meer details moet zorgen. Door de nieuwe Venus Engine die in de camera zit, wordt niet alleen de resolutie vergroot, maar worden kleuren natuurlijker weergegeven en worden gegevens sneller verwerkt.

Ook heeft de camera een nieuw autofocussysteem met 225 AF-punten wat voor betere AF-tracking moet zorgen. Uiteraard zijn bekende features als Post-Focussing ook aanwezig bij de GH5Panasonic Lumix GH5Lees ook: Panasonic Lumix GH5 aangekondigd

6K Photo

Eén van de meest veelbelovende nieuwe features van de GH6 is 6K Foto. Bij deze feature maakt de camera een korte kijk 30 beelden per seconde met een resolutie van 18 MP, waarna jij elk beeld afzonderlijk kan bekijken en de beste foto eruit kan kiezen.  De camera houdt rekening met de rolling shutter en corrigeert dit automatisch, zodat je geen scheve lijnen in je beeld krijgt. Het is ook mogelijk om foto's te maken met 60 beelden per seconde, maar in dit geval kan je maximaal foto's van 8MP (4K) opslaan.

GH5 ook voor video

Behalve een indrukwekkende fotocamera is de GH5 ook een veelbelovende camera voor mensen die zich veel met video bezighouden. De GH5 filmt in 4K tot 60 beelden per seconde en slaat de bestanden op met 10 bit, zodat je zeer veel controle hebt over de kleuren tijdens nabewerking. Ook beschikt de GH5 over een special 'Knee Control', waardoor je tijdens het filmen minder last hebt van overbelichting.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix GH5 moet rond maart in de winkels verschijnen en krijgt een verwachtte adviesprijs van rond de € 2.000,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Panasonic.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie