Panasonic ontwikkelt 3D-compactcamera

Julian 1792 0
Panasonic kondigt de ontwikkeling van een 3D-compactcamera met twee objectieven aan. De 'twin-lens' compact moet deze winter nog op de markt komen en kan 3D-video's maken in hd-resolutie.

De compact, die nog geen naam heeft gekregen, wordt uitgerust met twee objectieven met 4x optische zoom. Volgens Panasonic zijn ze uitgerust met dunne, gevouwen optische elementen, die 3D-opnames bij zowel groothoek als tele-bereik mogelijk maken. Optische beeldstabilisatie is aanwezig.

Side-by-side

3D-opnames worden gemaakt volgens de zogenaamde side-by-side-methode en opgeslagen in avchd-formaat. De video's kun je direct bekijken op Panasonic Viera 3D-tv's door de sd-kaart in de tv te stoppen, of de camera met een hdmi-kabel aan te sluiten.

Foto en video tegelijk

Heb dubbele lenzensysteem wordt ook benut bij 2D-opnamen, je kunt tegelijkertijd foto's als video's schieten in volledige resolutie. Panasonic toont de camera op de IFA elektronicabeurs, van 2 tot 7 september in Berlijn.

HDC-Z10000

Ook introduceert Panasonic de HDC-Z10000, volgens de fabrikant de eerste 3D-camcorder met dubbele 3MOS-sensor. De camcorder is uitgerust met twee f/1.5-2.7 objectieven met 10x optische zoom.

Panasonic HDC-Z10000