Panasonic ontkent investering Olympus, Fujifilm wil wel

Jasper van Bladel 1379 0
Nieuwsorganisatie Reuters kwam onlangs met het bericht dat Panasonic waarschijnlijk 635 miljoen dollar in Olympus gaat investeren. Panasonic weet echter van niets en is niet van plan te investeren in het merk. Fujifilm is wel geïnteresseerd in samenwerking.

Olympus heeft het moeilijk de laatste tijd. Het bedrijf is herstellende van een groot fraudeschandaal en er zijn voornemens om tot maart 2014 ruim 2700 medewerkers uit de cameradivisie te ontslaan.

Panasonic ontkent

Een grote investering (635 miljoen dollar) van Panasonic in Olympus zou uiteraard goed nieuws zijn voor de camerafabrikant. Daarmee zou Panasonic de grootste aandeelhouder worden. Reuters, en de oorspronnkeijke bron, het Japanse persbureau Kyodo News Agency, zaten echter fout. Reuters heeft nu opnieuw een bericht naar buiten gebracht. Panasonic-topman Ohtsubo weet van niets. Het bedrijf heeft geen plannen om te investeren in de zieltogende camera- en medische instrumentenmaker Olympus.

Fujifilm wel geïnteresseerd

Ondertussen is Fujifilm wel geïnteresseerd in samenwerking met Olympus. Topman Nakajima zei onlangs nogmaals dat ze zichzelf zien als de beste partner voor Olympus. Ze hebben in Januari al een aanbod gedaan over onder meer technische hulp, maar wachten nog op een antwoord. Ook Sony schijnt overigens interesse te hebben.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper